marți, martie 25, 2008

Altruismul, iubirea de sine si "Iubeste-ti aproapele"




Cu totii cunoastem expresia "Iubeste-ti aproapele" insa din ce in ce mai putini au inceput sa cunoasca adevaratul sens al acesteia.

In primul rand, fraza completa, rostita de Iisus Hristos este "Iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti!".

Aici intervine problema majora. Am cam uitat sa ne iubim pe noi insine.
Daca nu ne putem iubi pe noi, nu avem cum sa ii iubim pe cei din jurul nostru.
Incercati sa vedeti cat sunteti de buni. La ce sunteti buni, de ce trebuie sa va iubiti si iubiti-va. Nu exagerati insa, nu e bine sa dati in narcisism, insa apreciati-va mai mult.
Dimineata, cand va uitati in oglinda, incercati sa vedeti trasaturile voastre frumoase si sa va spuneti ca sunteti deosebiti. In fond, sunteti, nu exista oameni identici. Fiecare isi are propriile calitati.
Dupa ce va veti iubi, veti putea sa ii iubiti si pe cei apropiati voua.
Insa cine sunt acestia?
Sunt oare numai cei apropiati noua? NU! In niciun caz.
Este vorba de oameni in general insa toata creatia lui Dumnezeu reprezinta aproapele nostru.
Nu conteaza ca omul de langa tine are o alta nationalitate, o alta varsta, alt sex, alta orientare sexuala, alta religie etc. Iubeste-i pe toti.
Exista un citat care m-a impresionat: "Eu nu spun te iubesc pentru ca am nevoie de tine ci spun am nevoie de tine pentru ca te iubesc."
Acest lucru ar trebui sa il simtim cu totii. Nu iubi ca sa obtii ceva, nu face bine celui de langa tine asteptand rasplata. Fa-o pur si simplu. Gandeste-te mereu ca Dumnezeu iti da atat de multe lucruri bune si nu asteapta nimic in schimb.
Gandeste-te ca nici Iisus, care a facut atatea minuni, si care este Fiul Lui Dumnezeu, sau Dumnezeu intrupat nu a acceptat sa i se spuna "Bunule". EL a spus ca numai Tatalui sa i se spuna asa.
De la Dumnezeu vine puterea si dragostea. Daca dati, nu dati de la voi ci de la EL, asa ca incercati sa o faceti fara sa asteptati rasplata.


Dumnezeu sa te binecuvanteze cititorule.

2 comentarii:

  1. Multumesc inca odata, aceste lucruri se regasesc si in judecata mea si inca odata am zambit pentru ca ne-ati oferit cuvinte pretioase si adevarate. Binecavantat/a sa fiti la randul dvs!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur ca ti-au placut. Sper sa fie de folos!

    RăspundețiȘtergere