duminică, martie 09, 2008

Despre icoane si sfinti

Trebuie sa tragem o linie. Din ce in ce mai multa lume nu mai intelege insemnatatea icoanei. Oameni buni, haideti sa nu o transformam in "chip cioplit". Asta a ajuns sa fie. Lume care saruta icoana, statuia, crucea.
Ce este de fapt icoana?
Conform DEX:
ICOÁNĂ, icoane, s.f. 1. Imagine pictată sau, mai rar, sculptată, care reprezintă diferite divinităţi sau scene cu temă religioasă şi care serveşte ca obiect de cult. ♦ P. ext. (Înv.) Tablou, desen, ilustraţie. 2. Fig. Imagine, chip. – Din sl. ikona.
Chiar credeti ca sarutand un obiect pictat de mana unui om, aveti mai mare trecere in fata Lui Dumnezeu?
Credinta sa v-o saditi in suflet, nu o lasati sa piara pe buze.
Icoanele facatoare de minuni sunt cea mai mare prostie. NU icoana este cea care face minunea. NU icoana te ajuta. NU te inchini la BISERICA.
DUMNEZEU ESTE CEL CARE TE AJUTA SI LA CARE TREBUIE SA TE ROGI.
In aceasi situatie ca si icoanele se afla si sfintii: este normal sa ii amintim si sa ii rugam sa MIJLOCEASCA pentru noi, adica (pe intelesul tuturor) sa puna o vorba buna pentru noi in fata Lui Dumnezeu, dar atat.
Nu e corect sa ne rugam lor in stilul: Sfinte cutare, ajuta-ma sa castig cutare lucru.
"Sa nu-ti faci chip cioplit sau alta asemanare, sa nu te inchini lor, nici sa le slujesti."-aveti grija ca asta au ajuns icoanele: chip cioplit.
"Eu sunt Domnul Dumnezeul tau, sa nu ai alti dumnezei afara de mine."-nu transformati sfintii in dumnezei. Puterea lor vine de la TATAL.
Incercati sa ganditi mereu ca de la EL vine totul.

Dumnezeu sa te binecuvanteze cititorule.

2 comentarii:

  1. din primele cuvinte chiar va compatimeam zicindu-mi uite cineva care a vazut ca majoritatea paraseste vechea traditie de 2000 de ani,ca apoi citind pina la capat sa-mi dau seama ca-i o stire buna ca de fapt lumea n-a uitat de heruvimii si alti,, idoli''sculptati de Moise pe care i-a poruncit Dumnezeu sa-i cadelnitzeasca.vreau sa istoria voastra, de cite sute de ani existati si ce domnitor a mai avut ideile voastre sau v-ati ginditi sa,, treziti'' lumea dupa 2000 de ani

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu am inteles care va este dorinta...
    Puteti fi putin mai explicit va rog?

    RăspundețiȘtergere