marți, mai 04, 2010

De ce?

Te-ai intrebat vreodata "de ce?". De ce crezi sau de ce nu crezi, de ce faci anumite lucruri, de ce esti asa cum esti, de ce esti om, de ce existi?

Raspunsul tau, indiferent de ce spui acum este probabil "da". Dar ai facut lucrul asta cand erai copil.

"De ce" te-ai oprit? Oare crezi ca nu mai ai ce sa descoperi? Crezi oare ca lucrurile s-au terminat si tu nu vei putea cunoaste niciodata adevarul? Dar oare nu esti pe Pamnat de foarte putin timp? Deja te-ai plictisit?

Cand erai copil, in gradina din fata casei gaseai tot Universul. De la cea mai mica furnica pana la albine, le cercetai pe toate, ti se pareau minunate, ti se pareau unice. De ce crezi ca s-au schimbat?

Te-ai obisnuit cu ele, asta e? De ce nu mai gasesti si alte lucruri cu care nu te-ai obisnuit. Acum, gradina ta este toata lumea. Nu mai esti constrans decat de tine. Tu esti persoana care iti impune limite. "Asta nu pot sa o fac", "asta nu se face", "sunt prea batran pentru asta".

La o parte cu toata nebunia asta! Stop!

Esti la fel de curios ca atunci cand erai copil. Poti avea acelasi avant, aceeasi motivatie pe care ai avut-o intotdeauna, de a te juca. Fii copil, joaca-te, descopera, cerceteaza. Poti descoperi lucruri pe care nu le-ai crezut vreodata posibile. De ce nu incerci?

De ce?

Dumnezeu sa te binecuvanteze cititorule.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu