marți, septembrie 07, 2010

Cere tot ce vrei in numele Domnului si ti se va da

In primul rand, iata filmul urmator. Pentru cei care nu cunosc limba engleza, subiectul este urmatorul: Doi adulti si doi copii stau si se uita spre cer in timpul unei furtuni incercand sa filmeze cateva fulgere. La un moment dat unul dintre adulti incurajeaza un copil sa ii ceara lui Iisus sa ii arate un fulger. Copilul, cu o evidenta incredere, ii cere asta lui Iisus. Rezultatul? In momentul urmator cerul este brazdat de cel mai frumos fulger din ziua respectiva (conform spuselor lor). Apoi copilul este incurajat sa ii multumeasca lui Iisus, dupa care, de la sine, copilul spune ca il iubeste pe Iisus din toata inima.



Desi aparent banal, filmul contine o adanca invatatura din care putem si noi trage foloasele.
In primul rand, este vorba despre cerere. Cererea in numele Domnului.
In Biblie avem deja niste semnale in acest sens prin: "Cereti si vi se va da" sau "Orice veti cere in numele Meu veti primi intocmai".
Oare chiar asa este?
DA!, cu siguranta asa este.

Am primit deseori urmatoarea intrebare: "Dar oare daca cer in numele lui Iisus sa moara un om, lucrul ala se va intampla, nu? Asta conform spuselor tale". Ei bine nu. Si nici un alt lucru rau nu se va intampla. Lucrul asta insa este destul de clar explicat prin "numele MEU".
Daca ceri in numele lui Iisus, atunci ceri si in spiritul celor propovaduite de El, in spiritul iubirii, al intelegerii, al dragostei fata de oameni si de Dumnezeu. Atunci, da vei primi. Alminteri nu.
Am incercat si eu si apropiati ai mei lucrul asta, sa ii cer lui Dumnezeu ceva, in numele Fiului sau. Si da, am primit intocmai. De multe ori, s-a intamplat chiar sa primesc acel lucru, dar nu asa cum imi imaginam eu ci in cu totul alt mod. Dar l-am primit.

A doua lectie importanta din acest film este multumirea pe care trebuie sa i-o aducem lui Dumnezeu si dupa ce am primit ce am vrut. Deseori se intampla sa uitam sa ne mai gandim la Dumnezeu dupa ce ne-am rezolvat problemele si este gresit. Relatia cu Dumnezeu trebuie sa fie PERMANENTA.

A treia lectie este aceea de a-l iubi pe Dumnezeu si de a fi pur ca un copil. "Adevarat va spun, ca numai atunci cand veti fi ca acesti micuti veti putea intra in Imparatia Cerurilor" a spus Iisus apostolilor cand au gonit copiii din Templu.
Da, trebuie sa fim puri, sa avem incredere orbeasca, incredere ca un copil in Dumnezeu si sa-L iubim, sa-L cautam, sa-L chemam in viata noastra si in inima noastra.

Nu este greu, si nu este imposibil. Avem multe lectii peste tot, precum in acest film aparent insignifiant. Totul este sa avem ochii deschisi si sa incercam sa vedem ce se intampla in jurul nostru.

Si pentru ca am avut unele polemici pe acel site, cu unii dintre asa-zisii atei de acolo, spun si pe aceasta cale: Da, eu sunt sigur ca Dumnezeu iti ofera chiar si un fulger daca ii ceri asa cum trebuie si daca ii ceri asta cu dragoste si incredere.

Dumnezeu sa te binecuvanteze cititorule.

4 comentarii:

  1. Intr-adevar, am cerut ca tata sa-si ierte fratele mort si sa mearga la el la cimitir, iar dupa o cearta grea cu el mi-am cerut iertare si i-am explicat tot ce am simtit si ce realizasem. Efectiv mi-era frica sa adorm stiind ca pot muri si pot muri in cearta cu el. A inteles ce i-am spus despre iertare si pana la urma a mers la cimitir. In rugaciunea mea i-am cerut Domnului rabdare cu tata si putina luminare sa poata ierta. Rugaciunea este intr-adevar, un miracol ce se va implini. Nu e singurul exemplu, de multe ori m-am rugat cu iubire fata de diferiti oameni si Dumnezeu le-a ajutat si mai mare fericire nu am simtit. Cu multumirea e cam la fel. Tin minte ca intr-o zi trebuia sa dau 3 teste grele la scoala plus ascultari. Si mi-am spus cu o noapte inainte ca nu voi dormi ca sa invat si ghiciti ce? Am adormit si nici nu pusesem alarma, dar la cat trb sa ma scol in mod normal m-am trezit brusc desprinsa din vis si nici nu am dat vreun test sau ascultare. Bunul Dumnezeu m-a facut si sa ma odihnesc, si m-a si scapat din belea. Ma rugasem putin atunci dar nu a uitat de mine si am simtit atata iubire din partea Lui incat imi venea efectiv sa plang pentru ca nu meritam bunatatea Sa, dar imi venea sa topai de fericire si de cata iubire simteam. I-am multumit in drum spre casa si am pus in suflet ca o comoara aceasta intamplare. Am mai patit de vreo cateva ori acelasi lucru si de fiecare data I-am simtit iubirea si intelegerea. Acestea sunt lucruri banale, dar pentru mine au contat si conteaza enorm. Sunt dovezi ca Bunul Dumnezeu m-a ascultat, m-a ajutat. Ce e mai important e ca ma pierdusem in trecut si ma simteam in fiecare zi groaznic insa pana la urma am inceput sa ma rog pt un miracol, sa vin iar pe calea Sa si sa nu ma lase in urma. A durat ceva pana sa inteleg multe, dar nu am crezut vreodata ca voi fi atat de fericita cu Dumnezeu in suflet, adica nu am cunoscut fericire mai mare si sunt sigura ca niciodata nu va fi alta mai mare. Si e exact ca o sete, imi doresc sa-L cunosc pe Dumnezeu mai mult si treptat imi da cate ceva nou sa cunosc.
    Cat despre dvs, va multumesc ca ati inceput acest blog, sunt fericita sa pot citi ceea ce scrieti. Va doresc multa sanatate, iubire si lumina in viata!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc. Si tie la fel sa iti dea Dumnezeu!:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu am asa mare nevoie de un miracol de la Dumnezeu sa ma ierte de toate pacatele mele incat mI- e rusine de el , mi-e rusine de mine

    RăspundețiȘtergere
  4. Incat nu stiu cum sa-i cer iertare lui si persoanei iubite care avem amandoi nevoie de liniste si de fericire in sufletul nostru. Spuneti cum sa fac ca simpt ca ma Sting din viata

    RăspundețiȘtergere