marți, octombrie 26, 2010

Cuvinte de folos

In privinta "traitului de viata":

Sa-ti traiesti viata nu inseamna sa incerci tot ce iti apare in cale pentru ca nu tot este bun. Este bine sa fii rational si sa alegi doar ce este bun pentru lucrul asta, cu totii am fost inzestrati cu capacitatea de a distinge binele de rau.

In ceea ce priveste pacatul:

Pacat este in masura in care tu consideri lucrul asta. Insa nu ma refer aici la minte, ci la simtire. Incearca sa iti dai seama cat de mult te judeci tu pentru asta in sufletul tau si vei vedea care este gravitatea acestui fapt.
Viata este o scoala pentru suflet. Corpul nostru este doar un purtator, o interfata a sufletului. Viata reala nu este aici. Aici este doar un stagiu de pregatire daca vrei sa il numesti asa. Prin tot ceea ce facem, ne imbogatim sau saracim sufletul ceea ce conteaza este sa il imbogatim cat de mult putem. Ideea cu pacatul este de fapt ceea ce tiparesti tu in sufletul tau, ceea ce simti.
De asta iti spun ca mintea nu conteaza in aceasta ecuatie. Indiferent de cate paturi arunci peste suflet, el tot inregistreaza. Asta te va ajuta dupa ce mori sau te va trage in jos. Avem cateva reguli lasate de Dumnezeu direct sau prin intermediul Fiului sau. Regulile astea nu sunt de interzicere ci de ajutor fiecare regula fiind facuta sa ne ajute sa traim bine si sa ne imbogatim insa fiecare este propriul sau judecator pe langa Dumnezeu.

Fiecare stie ce a facut, ce a gresit si ce a facut bine. Ai grija deci, sa alegi bine, incercand sa urmezi acele reguli. Asta este toata filosofia. De asta iti spun. Ceea ce faci este pacat in masura in care se
intipareste ca pacat in sufletul tau.


Dumnezeu sa te binecuvanteze cititorule.



6 comentarii:

  1. Buna Ziua!
    Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor si nu numai.
    Am vizionat cu atentie blogul tau si vreau sa spun ca am fost foarte fascinat de ceea ce am gasit. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Încep sa îl citesc cu drag.
    Noi promovam la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tau ; am specificat sursa articolului si am deschis si un subiect pe baza acestuia. Daca doresti, poti sa ne recomanzi orice articol si noi îl vom promova.
    Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam,acest mesaj este dedicat tie si la cei care merita care ii citim aproape zi de zi.
    Ne-ar face placere, de asemenea, sa stim ca ai dori sa ne sustii în acest proiect de radio si sa accepti o eventuala colaborare.
    Pe Radio Whisper se difuzeaza toate genurile de muzica, exceptând manele si piesele necenzurate, avem si câteva emisiuni, stiri etc. Ne-am propus sa realizam un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de sustinerea si ajutorul tau si al celorlalti colegi bloggeri. Dorim sa cream o echipa numeroasa, de oameni cu un talent aparte si m-am gândit ca, poate, ai vrea sa ni te alaturi si sa colaboram, binenteles, pe unul dintre domeniile care îti place. Dorim, de asemenea,sa iti acordam un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile si modul de a gândi al bloggerilor si al ascultatorilor nostri.
    Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tau si sa ne dai add la id-ul asculta.whisper sau un email asculta.whisper@yahoo.com pentru a discuta mai multe.www.radiowhisper.com
    Multumesc,Cu stima Vlad!

    RăspundețiȘtergere
  2. De acord. Am adaugat id-ul in lista mea de prieteni pe messenger. Id-ul meu este arckadii. Discutam.

    RăspundețiȘtergere
  3. :) foarte tare.multumesc

    RăspundețiȘtergere
  4. Esti o gradina de cunoastere ark tine-o tot asa in continuare esti cu adevarat un om in intelesul total al cuvantului

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu vom putea imbogati bagajul denumit suflet decat in limitele impuse de societate , care la randul sau este creata nu de divinitate ca n-are nicio legatura ci de interese de tot felul. Dupa ce mori se termina tot, dincolo nu-i nimic.Despre Fiul , vorbe-n vant .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca cel mai corect ar fi sa spui asta dupa ce vezi, dar cum este destul de greu ca asa ceva sa se intample, ar fi mai corect sa nu te mai lansezi in ipoteze radicale. Tu existi, la fel ca si societatea din care faci parte datorita lui Dumnezeu pentru ca ai fost creat. Si da, iti poti imbogati si sufletul, si poti trai si frumos, daca ai putina dorinta si deschidere.

      Ștergere