marți, martie 18, 2008

Cele 10 porunci si Fericirile

Probabil ca ati citit fericirile date de Iisus Hristos:

"1. Fericiti cei saraci cu duhul, ca a acelora este Imparatia Cerurilor.
2. Fericiti cei ce plang, ca aceia vor fi mangaiati.
3. Fericiti cei blanzi, ca aceia vor mosteni pamantul.
4. Fericiti cei flamanzi si instetati de dreptate, ca aceia se vor satura.
5. Fericiti cei milostivi, ca aceia se vor milui.
6. Fericiti cei curati cu inima, ca aceia vor vedea pe Dumnezeu.
7. Fericiti facatorii de pace, ca aceia fiii lui Dumnezeu se vor chema.
8. Fericiti cei prigoniti pentru dreptate, ca a acelora este Imparatia Cerurilor.
9. Fericiti veti fi cand va vor ocara si va vor prigoni si vor zice tot cuvantul rau impotriva voastra, mintind pentru Mine.
Bucurati-va si va veseliti, ca plata voastra multa este in ceruri. "

si probabil cunoasteti si

"Cele 10 porunci Dumnezeiesti
1.Eu sunt Domnul Dumnezeul Tau; sa nu ai alti dumnezei afara de Mine.
2.Sa nu-ti faci chip cioplit, nici alta asemanare, nici sa te inchini lor.
3.Sa nu iei numele Domnului Dumnezeului tau in desert.
4.Adu-ti aminte de ziua Domnului si o cinsteste.
5.Cinsteste pa tatal tau si pe mama ta, ca bine sa-ti fie si multi ani sa traiesti pe pamant.
6.Sa nu ucizi.
7.Sa nu fii desfranat.
8.Sa nu furi.
9.Sa nu ridici marturie mincinoasa impotriva aproapelui tau.
10.Sa nu poftesti nimic din ce este al aproapelui tau."

Ei bine, fericirile vin IN COMPLETAREA celor 10 porunci. Dar ce sunt toate de fapt?
Sunt niste reguli de viata. De buna conduita. De ajutor in societate.
Urmati-le si veti avea de castigat.

IN LUCRU

Dumnezeu sa te binecuvanteze cititorule.

21 de comentarii:

  1. Am citit putin mai devreme un scurt interviu din care am aflat asta:

    Parintele Galeriu Constantin:

    "Legea a fost numita "calauza, pedagog catre Hristos",iar "Hristos este sfarsitul Legii"; sfarsit nu in intelesul de incetare, de final, ci de finalitate, adica de "tel" catre care ne indreapta. Si asa, precum Legea este pedagog catre Hristos, Fericirile sunt prin Hristos, pedagog, calauza catre "imparatia lui Dumnezeu", catre Sarbatoarea pascala a celei de a opta zi."

    Domnul sa va binecuvinteze si sa va ajute!

    RăspundețiȘtergere
  2. foarte frumos nu am cuvinte sa exprim frumusetea :*

    RăspundețiȘtergere
  3. cel mai frumos site de pe internet pe care lam citit pana acum :d :* (iubi_ani_iubi-idul meu)

    RăspundețiȘtergere
  4. nilatac25 de ce nu ne ajuta dumnezu atunci cind ii cerm ajutoru??????

    RăspundețiȘtergere
  5. Ne ajuta intotdeauna insa nu de fiecare data intelegem ajutorul primit.

    RăspundețiȘtergere
  6. asa e ca Dumnezeu nu ii ajuta pe cei rai

    RăspundețiȘtergere
  7. "asa e ca Dumnezeu nu ii ajuta pe cei rai" Scuza-ma sa te corectez,dar din punctul meu de vedere Dumnezeu nu este razbunator!

    RăspundețiȘtergere
  8. asa e ca Dumnezeu nu ii ajuta pe cei rai''...Dumnezeu ne iubeste pe toti fie ca suntem buni sau rai...ne iubeste prea mult...ceea ce noi nu prea meritam...

    RăspundețiȘtergere
  9. Cum sa nu-i ajute pana si pe cei rai cand insusi Hristos Dumnezeu a venit pentru cei pacatosi? De ce S-a rastignit si a indurat atatea nevinovat? Din iubire pentru noi toti, buni si rai. Am fost un om teribil si sufletul mi-a fost negru, inca mai am porniri urate dar le infranez cu ajutorul Domnului. De mine, pacatoasa si reaua de ce s-a indurat? De ce mi-a mai dat inca o sansa mereu si mereu? De ce mi-a dat sa gust din bunatatea Sa si mi-a dat puterea sa-mi iubesc aproapele? Pentru ca ajuta si pe cei rai. Luati-o altfel: Ce satisfactie aveti cand iubiti omul ce va iubeste? Cand va rugati pt cel ce se roaga pt voi? Cand ajutati pe cel ce va ajuta? Niciuna, oare nu e in legea si natura si normalitatea lucrurilor sa intorci o fapta buna? Ba da. Dar e mult mai greu sa iti privesti aproapele pe care il consideri rau ca un om bun in interiorul si adancul inimii sale si cand rau iti face tu in mintea ta sa te rogi pentru el si sa-l iubesti. Sfintii ne invata prin vietile lor sa iubim si sa iertam aproapele indiferent daca e bun sau rau pentru ca iubirea si rugaciunea(venite din inima si cu sinceritate simtite) fac miracole. Luati de pilda cand Hristos a spalat picioarele apostolilor. De ce oare a facut-o? El ca Dumnezeu sa se umileasca atat?! Nu era umilinta, caci le-a spus ca si ei sa spele picioarele semenilor lor. Aceea e iubire, smerenie, infinita bunatate. Ne-a iertat de atatea ori si noi cum sa nu iertam aproapelui nostru? Toti oamenii rai ne invata sa NU fim ca ei si cu toate astea sa nu ne intoarcem fata de la ei, ci sa-i ajutam sa se gaseasca pe sine si sa fie si ei fericiti pentru ca nu avem noi dreptul sa judecam daca X sau Y merita sau nu merita fericirea. Nu suntem fara de pacat sa consideram asta. Pentru ca daca noi nu iertam, nici Dumnezeu nu ne va ierta si cum Iisus a spus ca daca te rusinezi cu Dumnezeu si El se va rusina cu tine. Analizati-va atent vietile pana acum si cate miracole si sanse ati primit. Fiti binecuvantati, fratilor!

    RăspundețiȘtergere
  10. "FERICITI CEI MILOSTIVI,CA ACEIA SE VOR MILUI"
    Parerea mea este ca,daca cerem de la Dumnezeu ceva ar trebui sa daruim si noi la randul nostru ajutor.Si an primul rand eu unul ia-si cere sa-mi ierte din pacate pentru ca apoi sa-i cer si cele de trebuinta.....parerea mea!

    RăspundețiȘtergere
  11. 9. Fericiti veti fi cand va vor ocara si va vor prigoni si vor zice tot cuvantul rau impotriva voastra, mintind pentru Mine.

    Nu am inteles-o pe aceasta daca mi-o poate explica cineva,va rog ? :D

    RăspundețiȘtergere
  12. In momentul in care esti persecutat pentru ca ai vorbit despre Hristos, fii fericit pentru ca Dumnezeu vede lucrul acesta. Ideea de baza este ca tu il accepti pe El, vorbesti despre El si ajungi si sa suferi pentru El iar lucrul acesta te face placut in fata lui Dumnezeu, si toate problemele cauzate de credinta ta nu vor mai conta.

    RăspundețiȘtergere
  13. credeti în el si và va ajuta.rugativà lui si veti primi dupà credinta voastrà

    RăspundețiȘtergere
  14. va pierdeti timpul. dumnezeu e zero barat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu,nu este...:) Zero barat este simbolul pentru multimea vida, multimea fara nici un element. Atat timp cat vorbesti despre Dumnezeu ca "fiind" ceva (in cazul tau "Dumnezeu e zero barat") inseamna ca vorbesti despre "ceva" care transpus este echivalentul unui element dintr-o multime. Multimea deci contine un element => nu poate fi multimea vida...deci nici zero barat. QED.

      Ștergere
    2. Super explicatie! Printre cele mai bune pe care le am vazut! Doanne ajuta!

      Ștergere
  15. Voi nu aveti habar ce inseamna puterea lui Dumnezeu(ma refer la cei care nu cred in Dumnezeu si spun ca nu exista). Bai oameni buni rugativa la bunul Dumnezeu si cereti-va iertare si fiti milostivi ca habar nu aveti ce rau o sa va para pe lumea cealalta...Vai de cel ce nu crede ca ve-ti avea scrasnirea dintilor si va vor arde focul ghenei... Rugativa si cereti mantuire ca Dumnezeu e bun si va iarta daca va pocaiti este o vorba la Dumnezeu niciodata nu e tarziu.

    RăspundețiȘtergere
  16. Care este a 10-a fericire?

    RăspundețiȘtergere
  17. Iubițel pe Dumnezeu , Dați-i voie sa ne iubească și El pe noi,Lăsați-l sa vina in inima voastră și atunci veți simți harul Lui și va veți bucura

    RăspundețiȘtergere